Zoek je een boek voor de winter? Probeer één van deze vijf boeken

Zoek je een boek voor de winter? Probeer één van deze vijf boeken

Deze vijf boeken kan ik echt aanraden. Om mezelf te stimuleren te blijven lezen en om mijn enthousiasme te kunnen delen, zal ik elk half jaar met jullie mijn favoriete boeken delen. Financieel of andere onderwerpen, fictie of non-fictie, alles komt aan bod.

Inspirerende mensen als Bill Gates en Barack Obama publiceren nu al een tijd hun halfjaarlijkse favorieten. Sinds enkele jaren noteer ik telkens op mijn doelen-lijstje “meer lezen”. Omdat ik veel tijd in de auto doorbreng, kwam ik dit jaar op het lumineuze idee om audioboeken te gaan luisteren. Dat bevalt uitstekend, de meeste boeken uit dit lijstje heb ik op die manier dus eigenlijk “gehoord”. Overigens: als je via de link een boek koopt, ontvang ik daarvoor compensatie. Zo steun je Spaarvader!

Bill Gates: “Summer books 2019
Barack Obama: “Summer reading 2019

1. GRIP – Rick Pastoor
Dit boek staat voor mij met stip op één. Het boek geeft je heldere handvatten om slimmer te werken, groter te denken en je plannen uit te voeren. Ik zal dit boek de komende tijd nog regelmatig erbij pakken. Pastoor leent elementen van veel bekende schrijvers: Getting Things Done van David Allen, Drive van Daniël Pink, The Power of Habit van Charles Duhigg en meer. Het fijne aan dit boek is dat het gemakkelijk leest, concreet en direct toepasbaar advies geeft en is toegespitst op de Nederlandse lezer. Ik raad iedereen die werkt dit boek aan.

2. Sapiens – Yuval Noah Harari
Hoewel dit boek in 2011 is gepubliceerd, heb ik het nu pas gelezen. Harari doorloopt de complete menselijke geschiedenis met je, van het ontstaan van de Homo Sapiens tot de 21e eeuw. Een waar epos met een heleboel filosofische onderdelen die het historische gedeelte van het boek aanvullen. Een boek dat je hersenen prikkelt en je nieuwe perspectieven biedt.

3. Waarom cola duurder is dan melk – Bas Haring
Ik kende Bas Haring eigenlijk alleen van televisie. In zijn boeken kijkt hij vanuit zijn standpunt als filosoof naar onderwerpen, in dit geval “economie”. Wat is de economie? Waar komt geld vandaan? Is economische groei goed? Zijn wij rijk dankzij de armoe van anderen? Dankzij deze en meer interessante vragen leer je samen met Haring in begrijpelijke taal over financiële en economische onderwerpen als schuld, inflatie en procyclische overheidsbegrotingen.

4. Humble Pi – Matt Parker
In dit humoristische boek behandelt Matt Parker situaties waarin wiskundefouten leidden tot problemen in de echte wereld. Het is een grappig boek, geschreven voor mensen die houden van weetjes en/of wiskunde. Matt Parker kende ik van zijn stand-up komediestuk over spreadsheets, hier te bekijken.

5. In Zijn Macht – Tom Clancy en Marc Cameron
Helaas is Tom Clancy in 2013 overleden. Hij is bekend van Rainbow Six (waar een lange serie computergames van is geproduceerd), The Hunt for Red October en meer. Zijn boeken lezen als films en het is dus niet gek dat een behoorlijk aantal daadwerkelijk verfilmd is. Gelukkig wordt zijn nalatenschap in leven gehouden dankzij de doorlopende samenwerkingen met andere schrijvers, iets dat al voor zijn dood werd gedaan. In dit boek raakt de bekende hoofdpersoon Jack Ryan weer verwikkeld in een web van intrige, gesponnen door de Chinese president met als doel Amerika te verzwakken.

Lees jij? Wat was het favoriete boek dat jij hebt gelezen in 2019? Laat je adviezen achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord