Vier producten die goedkoop zijn in februari

Vier producten die goedkoop zijn in februari

Een korte maand, maar er valt genoeg te besparen. Welke producten kan je in februari goedkoop aanschaffen? Lees in deze koopjeskalender over alle aanbiedingen, kortingen en bespaartips voor de maand februari.

Januari: de KLM Werelddealweken en de BTW Weg ermee actie van Media Markt zijn al weer voorbij. Toch nog even teruglezen?
Bespaartips voor de maand september
Bespaar hierop in oktober
Vijf producten die goedkoop zijn in november
Zes producten die goedkoop zijn in december
Zes producten die goedkoop zijn in januari

Winterkleding
Goed, hierna is het echt afgelopen. Vorige maand kreeg je al de bespaartip dat vanwege het milde weer er wellicht kortingsacties aankomen. Die kans lijkt nu inderdaad groot, maar de vraag is hoeveel inventaris de winkels nog hebben. Een tweede reden voor winkels om nog één keer de laatste producten in de aanbieding te doen is de komst van de lentecollectie.

Denk eraan: je hoeft de kleding niet per se volgende maand aan te kunnen. Het idee is dat je nu alvast inkopen doet voor komende winter.

Lees ook: “Hoeveel geld moet je hebben als buffer voor onvoorziene uitgaven?

Valentijnsdag

Chocolade, bloemen en meer
14 februari is het Valentijnsdag. Als jij en je partner daar van houden, kan je iets voor elkaar kopen. Interessanter vindt Spaarvader de datum van 15 januari. Dan is ineens van alles in de aanbieding. Leuk om spontaan één of twee dagen later toch een klein (en goedkoop) cadeautje mee te brengen.

Zo’n 29 procent van de Nederlanders viert Valentijnsdag. Bron: Motivaction.nl

Vakantie met vroegboekkorting
Met de start van het nieuwe jaar en het eind van de winter in zicht gaan mensen nadenken over hun zomervakantie. Nu is het moment om te gaan boeken: februari is de maand dat aanbieders starten met vroegboekkortingen. Deze kortingen zijn meestal geldig tot 1 maart.

De meeste Nederlanders geven tussen de 1000 en 2000 euro uit aan de zomervakantie. De helft van de Nederlanders gebruikt hun vakantiegeld om de vakantie van te betalen.

Bron: Nibud.

Wasmachines, koelkasten, drogers en koffiezetapparaten
Houd goed je favoriete winkels in de gaten voor aanbiedingen en kortingen op witgoed. In deze maand kan je soms flinke kortingen scoren op de modellen van vorig jaar. Doe goed onderzoek naar je wensen, je hebt vaak niet het nieuwste model nodig. Denk je ook aan levensstijl inflatie?

Ken jij aanbiedingen, kortingen of tips om te besparen in februari? Laat ze achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord