De zes leukste gratis uitjes in de herfstvakantie

De zes leukste gratis uitjes in de herfstvakantie

De herfstvakantie is weer begonnen. Dat betekent af en toe regen en bewolking, maar ook zonnige, strakblauwe dagen. Op zoek naar ideeën voor gratis leuke uitstapjes? Spaarvader geeft je er zes!

Wandelen in de natuur
Kost niets, die natuur. Kies een natuurgebied in de buurt of gewoon een bos. Neem je wandelschoenen mee. Vergeet je camera niet als je houdt van prachtige herfstplaatjes zoals mooie gekleurde bladeren, paddenstoelen en dieren. Als je mazzel hebt zie je eekhoorns, egels of een roofvogel. Geniet van de frisse lucht!

Speelbos
Staatsbosbeheer heeft verschillende speelbossen. In zo’n speelbos kan je klimmen en klauteren op natuurlijke speeltoestellen, spelen met water, hutten bouwen of gewoon lekker op een bankje zitten. Er zijn er tientallen, verspreid door heel Nederland. En het mooiste is: ze zijn allemaal helemaal gratis! Kijk op de website van Staatsbosbeheer voor een speelbos bij jou in de buurt. Bonustip: misschien wil je eigenlijk alleen een speeltuin bezoeken. Dat kan! Er zijn duizenden gratis grote en kleine speeltuinen in heel Nederland. Kijk op Playadvisor voor alle locaties.

Dieren spotten
Nederland heeft in totaal 21 nationale parken. Dat zijn landschappen met bijzondere dieren en planten. Al deze parken zijn gratis toegankelijk. Ga bijvoorbeeld wilde paarden of edelherten spotten in Natuurpark Lelystad, bekijk beverburchten in de Biesbosch of ga zoeken naar dassen op de Utrechtse Heuvelrug.

Vliegtuigen spotten
Heb je ooit van dichtbij een vliegtuig horen opstijgen? Kijk jij ook altijd even op als er een vliegtuig heel laag overvliegt? Bij Schiphol zijn verschillende spottersplaatsen vanwaar je uitstekend zicht hebt. Een prachtige ervaring! Bekijk de site van Schiphol om te zien hoe je er komt.

Gratis rondleidingen
Er zijn veel plaatsen waar je een gratis rondleiding kan krijgen. Wat dacht je van een rondleiding bij Diamantslijperij Gassan? Of een gratis rondleiding door de stad in Haarlem of Den Haag? Misschien wil je naar de Kaas- en Klompenboerderij de Simonehoeve in Volendam? Er zijn nog meer opties als je goed zoekt op internet!

Beleefweek Utrechtse Heuvelrug
Ik noemde ‘m net al even bij de natuurparken, maar de Utrechtse Heuvelrug organiseert van 19 t/m 27 oktober 2019 de “Beleefweek”. Er zijn tientallen activiteiten, waarvan ook een aantal gratis is. Denk aan een kinderactiviteiten bij Paleis Soestdijk, een kabouterpad of een wandeling bij kasteel Maarsbergen. Bekijk hier de hele lijst.

Heb jij nog tips voor goedkope uitjes? Laat ze achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord