Site update oktober

Site update oktober

Spaarvader is nu precies één maand actief! Vanaf nu sta ik elke maand even stil bij de voortgang van de blog. Hoeveel bezoekers zijn er geweest? Welke artikelen zijn populair? Je leest het in de site update.

Bezoekers
In deze eerste maand had Spaarvader.nl zo’n 80 bezoekers in 220 sessies. In totaal waren er 550 paginaweergaven. Daar ben ik best trots op: geen slechte eerste maand! Helemaal als je bedenkt dat ik het logo en de huisstijl nog moet toevoegen aan de site. In de toekomst hoop ik mezelf meer te profileren via sociale media.

De meeste bezoekers kwamen via mobiel: ongeveer twee derde deel. De rest kwam half via tablets en half via vaste computers. Van de 80 bezoekers kwamen er zo’n 60 via sociale media binnen: de helft via mijn Instagram en iets minder dan de helft via mijn Facebook. Via Pinterest en Twitter kwamen maar weinig bezoekers. Met name op Pinterest wil ik graag werken aan mijn aanwezigheid.

Meest gelezen artikelen
Monday Money Myths: “Ik heb niet zoveel abonnementen”
Het meest gelezen artikel deze maand is de tweede blog in de serie Monday Money Myths. Het doet me goed om te horen en te zien dat mensen het een leuke serie vinden. Ik heb plezier bij het schrijven: het onderzoek doen voor artikelen en mijn eigen opvattingen combineren met wetenschappelijke inzichten is leuk.

Spaarupdate: welke potjes heeft Spaarvader?
Dit artikel werd ook veel bekeken. Binnenkort komt de oktober-update! Dat dit artikel het goed doet is voor mij geen verrassing. Ik vind deze artikelen ook het leukst om te lezen bij andere bloggers. Daarover gesproken: ik hoop in de toekomst mensen (anoniem) te mogen interviewen voor de serie “spaarverhaal”. Interesse? Mail spaarvader@spaarvader.nl!

Favoriete artikel: “Zo spaar je meer: drie wetenschappelijk onderbouwde tips”
In totaal heb ik 17 artikelen geschreven deze maand. Best veel! Over het algemeen ben ik tevreden over de kwaliteit, maar ik heb nog veel te leren. Dit artikel was mijn favoriet: het is meer wetenschappelijk dan de andere artikelen maar naar mijn mening nog steeds goed te lezen en bevat het nuttige tips.

Opbrengsten
Nee, Spaarvader verdient geen geld met de site. Misschien gaat dat later gebeuren. Voor nu heb ik veel plezier met het schrijven van artikelen. Er staan bewust geen advertenties op Spaarvader. Het is een hobby. Ik heb wel in dit artikel links geplaatst naar twee boekentips die via het partnerprogramma van bol.com lopen. Ik verwacht daar echter geen geld mee te verdienen.

Komende maand
Misschien was het je al opgevallen: sinds een week of twee probeer ik een ritme aan te houden bij het posten van mijn artikelen. Ik hoop vier artikelen per week te posten. De komende maand kan je verschillende series terug verwachten: Monday Money Myths, de maandelijkse updates voor mijn beleggingen, mijn spaarpotjes en de bespaartips voor oktober. Daarnaast zal de serie “Spaarvader belegt” nog een aantal artikelen krijgen om je van begin tot eind te informeren over beleggen in ETF’s. En verder? Spaarvader zit nog vol met ideeën, dus houd de site in de gaten!

Wat vind jij van Spaarvader? Laat het achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord