Zeven manieren om makkelijk en snel geld te besparen

Zeven manieren om makkelijk en snel geld te besparen

Bespaar direct met deze praktische en eenvoudige tips! Met deze tips bespaar je gemakkelijk minstens 50 euro. Wie het kleine niet eert…

Veel geld sparen duurt lang. Maar weinig geld sparen gaat snel! Besparen is een serie van een heleboel kleine stappen in de juiste richting zetten. Waarom zou je niet vandaag beginnen?

Bespaar snel en gemakkelijk minstens 50 euro met deze 10 tips!

Zeg één abonnement op

Hoeveel abonnementen heb jij? Nee, echt. Noem eens een aantal. Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan 90 procent van de mensen dit aantal te laag inschat.

Lees ook: “Monday Money Myths: “Ik heb niet zoveel abonnementen”

Hieronder een lijstje van abonnementen die jij misschien niet nodig hebt:

 • Loterijen
 • Tijdschriften
 • Kranten
 • Huur cv-ketel
 • Reiniging kliko/container
 • Bioscoop, theater of diner jaarkaart
 • Activiteiten in de regio
 • Private lease auto
 • Kapper
 • Attractiepark, dierentuin en museum
 • Streamingdiensten of extra tv-pakketten

Opzeggen is niet moeilijk. Vaak kan je inloggen en het online opzeggen. Dat is fijn als je geen zin hebt om te bellen, zoals ik.

Lees ook: “Wij hebben ons tv-abonnement opgezegd (maar kijken nog steeds tv)

Stap over van energieleverancier

Het loont écht om ieder jaar over te stappen. De kosten zouden voor mij dit jaar met zo’n 20 euro per maand stijgen. Door over te stappen kreeg ik een bonus waardoor mijn maandbedrag hetzelfde blijft.

Overstappen is zo geregeld. Stap 1: bepaal je huidige verbruik. Stap 2: vergelijk aanbieders op een vergelijkingssite. Stap 3: vul je gegevens in. Klaar! Tien minuten werk en scheelt je honderden euro’s per jaar.

Ik koos voor Vandebron omdat ze voor mij als goedkoopste uit de test kwamen. Daarnaast sprak het mij aan dat ze 100% Nederlandse windenergie gebruiken. Als jij via deze link ook een nieuw abonnement afsluit, krijg je 100 euro cadeau!

Zeg een bankrekening op

Wij zijn in de afgelopen drie jaar van drie betaalrekeningen en drie spaarrekeningen naar één betaalrekening en één spaarrekening gegaan.

Elke maand de beste bespaartips? Lees de koopjeskalender!

Vooral spaarrekeningen kan je gemakkelijk opzeggen. Boek alles (als er nog geld op staat) over naar een andere rekening en zeg het op. Scheelde ons 7 euro per maand. Denk aan de regel van vijfhonderd.

Check dubbele verzekeringen

De kans is groot dat jij dubbel verzekerd of oververzekerd bent zonder het te weten. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Inboedelverzekering: inboedel voor 80.000 euro verzekerd terwijl je maar 40.000 euro aan spullen in huis hebt? Aanpassen!
 • Autoverzekering: rechtsbijstandsverzekering bij inbegrepen? Check of die niet overlapt met een je andere rechtsbijstandsverzekering.
 • Autoverzekering: lid van de Wegenwacht? Dan hoef je niet apart verzekerd te zijn voor pechhulp.
 • Reisverzekering: ook verzekerd voor zorgkosten die worden vergoed door je zorgverzekering?

Duik in je polissen en maandbedragen. Er valt hier vast en zeker iets te besparen.

Koop één huismerk in plaats van een A-merk

Wij zijn nu twee jaar bezig huismerken uit te proberen. Het huismerk moet voldoen aan onze eisen voordat we overstappen. Het moet eigenlijk vooral goed smaken.

Tot nu toe zijn wij overgestapt van het A-merk (AH of Jumbo) naar het huismerk (vaak die van de Lidl) van de volgende producten. De nieuwe prijs staat erbij.

 • Geroosterde pinda’s: minder dan de helft van de prijs
 • Ontbijtkoek: minder dan een kwart van de prijs
 • Drinkyoghurt: de helft van de prijs
 • Mayonaise: minder dan de helft van de prijs
 • Wereldgerechten: bijna de helft van de prijs

Het is moeilijk precies te zeggen hoeveel we besparen. Ik hou het op 5 tot 10 euro per week.

Lees ook: “Betaal jij teveel voor je boodschappen? Plus drie tips om te besparen

Halveer vlees, verdubbel groenten

Wij besteden zo’n 400 euro per maand aan boodschappen (twee volwassenen, twee jonge kinderen). Dat kan omlaag. Met deze tip bespaar je geld én spaar je het milieu.

Maak een dubbele hoeveelheid broccoli klaar. Doe de helft van de hamburgers in de vriezer voor over maximaal een maand. Je maag gaat echt wel vol en het is nog gezond ook.

Vervang een impulsaankoop door een geplande aankoop

Ik heb een slechte geldgewoonte. Nou, wel meer dan één. Maar deze plaagde Spaarmoeder me al een tijdje mee. Hier komt ‘ie: ik eet graag een gevulde koek op de terugweg van mijn werk.

Die heerlijke roombotercirkels kosten bijna twee euro per stuk als je ze los koopt. In de supermarkt koop ik voor dezelfde twee euro een pak van acht “luxe koeken”. Ik heb ze geprobeerd: ze zijn hartstikke lekker.

Ik hoor je al zeggen: koop gewoon helemaal geen gevulde koeken. Je hebt gelijk. Maar soms gun je jezelf gewoon even iets lekkers. Dat kan ook goedkoop.

Lees ook: “Met deze tip kwam ik van mijn slechte geldgewoonte af

Welke makkelijke of snelle bespaartips heb jij? Laat ze achter in de commentaren!

Dit artikel bevat een affiliatie-link. Dat betekent dat ik een commissie krijg als jij besluit iets te kopen. Dat kost jou niks extra.

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.