Zes producten die goedkoop zijn in december

Zes producten die goedkoop zijn in december

Een nieuwe koopjeskalender, dit keer voor de duurste maand van het jaar. Het is mogelijk om te besparen! Hoe? Bijvoorbeeld door één van deze zes producten in december aan te schaffen.

Besparen op de feestdagen

Elektronica (Cyber Monday)
Het fenomeen Black Friday en de bijbehorende Cyber Monday (30 november) hebben Nederland in slechts een paar jaar veroverd. Veel winkels maken er zelfs meteen maar een hele week met kortingen van. Laat je echter niet om de tuin leiden: sommige kortingen zijn niet zo indrukwekkend als ze lijken. De Consumentenbond heeft al veel werk voor je gedaan: zo vind je hier een lijst van topdeals en nepdeals. Ook Tweakers heeft een lijst met echte deals gepubliceerd. Daarnaast heeft Tweakers zelfs een subsectie van hun Pricewatch gemaakt waarmee je specifiek in op kortingen kan selecteren.

Lees de vorige edities van de koopjeskalender

Sinterklaasartikelen: pepernoten, snoep, versieringen
Net als bij de kerstartikelen is timing essentieel. Bezoek je de winkel op 8 december, dan ben je vaak al te laat. Op 5, 6 en 7 december is er korting op Sinterklaasartikelen, de winkels willen namelijk zo snel mogelijk de kerstspullen onder de aandacht gaan brengen.

Budget in 2018 per feestdag en per categorie. Bron: FD

Kerstartikelen: kerstkransjes, kerststol, versieringen
Dit is een categorie producten waar je uitstekende kortingen op kunt vangen als je op tijd bent. Het gaat erom dat je vlak ná kerst, maar voordat ze alles opruimen, de winkel bezoekt. Denk dus aan 27, 28 en 29 december. Zin in een blauw met zilveren boom volgend jaar? Koop na de kerst alvast de versieringen! Een mooi voorbeeld van “tegen het seizoen in kopen”.

Supermarkten draaien in 2018 meer dan een miljard euro omzet in de week voor Kerst.

Bron: NOS

Producten met een eindejaarsuitverkoop

Winterkleding
Net als in november kan je in december ook prima winterkleding met korting kopen. Het hangt wel af van het weer: bij een milde winter zullen winkels eerder gaan stunten met prijzen. Wordt het ineens koud, dan is er geen noodzaak. Die warme kleding verkoopt dan zichzelf.

Auto’s
De modellen van 2020 kan je met korting krijgen omdat 2021 voor de deur staat. Niet dat Spaarvader aanraadt een nieuwe auto te kopen: je kan enorme bedragen besparen door een tweedehands auto te kopen. Maar als het dan toch moet, probeer het dan in december om een mooie prijs te bedingen.

Geuren en cosmetica
In de maand december geven grote ketens kortingen om mensen te verleiden deze producten cadeau te geven. Geuren en cosmetica zijn een veilig en gemakkelijk cadeau en in deze periode halen ze een stevig percentage van hun jaaromzet binnen. Ruimte dus voor kortingen.

Lees ook: “Bespaar honderden euro’s op deze huishoudelijke producten

Heb jij bespaartips voor de duurste maand van het jaar? Laat het achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Dio

    De sale start altijd in de laatste maand van het jaar. Echter heb ik een nieuwe challenge wat nog veel goedkoper is en daarnaast ook nog eens veel duurzamer en in het kader van minimalisme, nog beter: ik shop een jaar lang geen kleren. Ik ben ondertussen een maand onderweg, maar ik heb er vertrouwen in dat dat wel gaat lukken.

Geef een antwoord