Wij hebben ons tv-abonnement opgezegd (maar kijken nog steeds tv)

Wij hebben ons tv-abonnement opgezegd (maar kijken nog steeds tv)

We kijken nog steeds tv hoor. Alle programma’s en zenders die we leuk vinden. En we besparen meer dan 150 euro per jaar! Lees hoe jij ook kunt besparen zonder in te leveren op je favoriete bezigheid.

Besparen op onze vaste lasten is één van mijn favoriete hobby’s. Ik ben hier al vier maanden mee bezig. Proefperiode aanvragen, uitproberen, evalueren, wikken en wegen. Sinds kort hebben wij ons tv-abonnement opgezegd. Ik wilde deze bespaartip pas met jullie delen als ik zeker was dat ik het zelf ook zou doen. Dat ben ik, dus hier komt ‘ie.

Lees ook: “Monday Money Myths: “Ik heb niet zoveel abonnementen”

Lekker de reclame doorspoelen

Iedereen heeft tegenwoordig Netflix. Misschien heb je ook Videoland of Disney+. Ik had wel eens gehoord van NPO Plus, KIJK en RTL XL. Ze leken me een slecht idee: waarom zou ik zo’n app aanschaffen om een beperkt aanbod te kijken? Ik kan toch gewoon tv kijken?

Lees ook: “Betaal jij te veel voor je boodschappen? Plus drie tips om te besparen

Wij hadden het afgelopen jaar een tv- en internet-abonnement van Budget Energie. Klinkt gek, een energie-aanbieder die tv en internet aanbiedt. Maar ze waren de goedkoopste toen ik een jaar geleden aan het vergelijken was. Het overstappen verliep (zoals elk jaar) zonder problemen. Onze maandelijkse kosten waren 50 euro.

Televisie van Budget Energie is gewoon televisie van KPN. Daar had ik ze specifiek op uitgezocht. We wilden onze favoriete programma’s opnemen. Dan kan je lekker doorspoelen als er reclame is.

NLziet

Toen kwam ik de app NLziet tegen. Geen idee meer waar ik hem het eerst zag. Ik begon te lezen en kwam erachter dat het een combinatie is van NPO Plus, RTL XL en KIJK. Ze hebben de handen ineen geslagen: alle Nederlandse zenders in één app. Mét vooruitkijken, zonder reclame. Oh ja, en je kunt ook gewoon alle zenders live kijken.

Ik was verbaasd en ben nog steeds trots dat ze hebben besloten één goed product uit te brengen. Dat is beter voor consumenten dan de versplintering die je ziet op het internationale toneel.

Oh, ik vergeet bijna de prijs: 7,95 euro per maand.

Tv opzeggen én korting krijgen

We hebben drie maanden “proef gedraaid”, mijn vrouw en ik. Zij kijkt het meeste televisie, dus haar mening was doorslaggevend. Kan NLziet het tv-kijken van KPN, inclusief het opnemen en terugkijken, vervangen? Onze conclusie was van wel.

Ik belde Budget Energie om het tv- en internetabonnement om te zetten in een internetabonnement. Ik vond best grappig dat ik vier maanden korting kreeg op mijn nieuwe internetabonnement. Dat terwijl ik mijn abonnement deels opzegde. Onze maandelijkse kosten zullen gemiddeld 28 euro per maand zijn.

Lees ook: “De twintig beste manieren om meer te sparen

Die korting loopt overigens nog steeds bij Budget Energie: hier kan je ‘m vinden.

Tip: koop een Chromecast

Met NLziet kan je onderweg op je telefoon televisie kijken, op je tablet, op je laptop, Chromebook of vaste computer, maar ook op je televisie. Dat kan als jouw televisie die functie heeft. Onze tv is vijf jaar oud en heeft deze optie, dus de kans is groot dat jij er ook mee aan de slag kunt.

Meer bespaartips speciaal voor deze maand? Lees de koopjeskalender!

Kan je niet “casten” naar jouw tv? Koop dan een Chromecast. Wij hebben er ook één. Hij is sneller dan onze tv en we kunnen hem bedienen met onze stem via de Google Home Mini. Met een Chromecast ben je ook toekomstbestendig. Ik lees regelmatig nieuwsberichten zoals deze. Fabrikanten willen geen moeite moeten doen om oude producten en functionaliteiten te ondersteunen dus ze stoppen er gewoon mee.

Totale besparing

Om de kosten te vergelijken voor één jaar heb ik de korting die ik kreeg verrekend naar een gemiddelde per maand. Daarom staat er 28 euro in plaats van 30.

Vind jij het veel, 14 euro per maand? Ik wel. Dat vond ik vroeger niet. Sinds ik de regel van vijfhonderd ken, kan ik ook kleinere besparingen meer waarderen.

Lees ook: “Zeven manieren om makkelijk en snel geld te besparen

Lezers van de nieuwsbrief hadden deze tip al van mij gekregen. Wil jij ook lid worden? Hieronder kan je je inschrijven.

Dit artikel bevat affiliatie-links naar Bol.com en BudgetEnergie. Dat betekent dat ik een commissie krijg als jij besluit iets te kopen. Dat kost jou niks extra.

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Dit bericht heeft 16 reacties.

 1. Hoe heet de functie die je tv hiervoor moet hebben om nlziet via je tv te kunnen kijken? Losse chromecast wist ik, maar ik vind dit wel iets om te onthouden voor een volgende tv. Of even te checken of die van mij het toevallig niet gewoon al heeft. Want 7,95 is een erg leuke maandprijs! Geen last gehad van storingen dus ook?

  1. Spaarvader

   Hier kan je zien welke tv’s een ingebouwde Chromecast hebben. Ik zie gek genoeg Samsung er niet tussen staan, terwijl wij juist een Samsung hebben gekocht omdat die het allemaal hebben. Nog nul last gehad van storingen!

   1. Aha bedankt voor de info! Mijn huidige tv’s zijn ook Samsungs. Maar die ene is geloof ik alweer zo’n 9 jaar oud. Die andere 6,5 jaar zo’n beetje. Fijn merk! Goed om te weten dat die (nieuwe) Samsungs het allemaal hebben.

 2. SB

  Heel goed idee, alleen denk ik dat ik mijn man niet mee krijg . Hij kijkt namelijk graag F1, en daar heb je toch echt Ziggo Sport voor nodig.

  1. Spaarvader

   Dat klopt, voor F1 is helaas geen goedkoop alternatief. Een F1 TV abonnement kost 9,99 per maand.

   1. SB

    Hmmm, heb nu toch een alternatief gevonden voor F1:
    https://www.formula1.com/en/subscribe-to-f1-tv.html#en-NL

    F1 TV Pro kost € 64,99 per jaar

    Als ik mijn man kan overtuigen dan kunnen wellicht voor NL Ziet en F1 TV Pro gaan. Dat gaat ons dan totaal € 13,37 per maand kosten. En nu betalen we € 18,70 per maand. Dat scheelt toch weer € 5,33 per maand oftewel € 64,01 per jaar.

    En aangezien er voorlopig nog geen F1 is zouden we nog geen F1 TV Pro aan te hoeven schaffen :-).

 3. Jet

  Ik las dit en ik vind het reuze interessant, maar heb je dan ook Ziggosport?

 4. Richelle

  Interessant verhaal. Maar hoe k aan ik dan de BBC kijken, die ik eigenlijk niet wil missen?

  1. Hoi Richelle, die zit er helaas niet bij. Het gaat alleen om NPO123, RTL457, SBS69, Net5 en Veronica.

  2. Marc

   Wij zijn overgestapt van XS4ALL naar Freedom. Ook vooral principieel en hebben nu Canal Digitaal voor de TV en die valt een beetje tegen als je XS4ALL gewend bent. Kunt een groot aantal zenders niet meer opnemen (waaronder dus BBC) en nog frustrerender je kunt ook de reclames niet meer doorspoelen in een opname. We zijn dit nu aan het bekijken. Mijn vrouw is de belangrijkste kijker van zender gebaseerd TV. Ik kijk Netflix, Amazon. BBC was voor “His Dark Materials” maar die moet ik dan desnoods maar als DVD kopen.

 5. Susanne

  Top hoor! Ben zelf ook eens gaan kijken en schrok van het bedrag wat ik kan besparen!
  Ik heb een internet-tv abonnement van Ziggo, 53 euro per maand. Terwijl ik de afgelopen jaren zo goed als geen tv heb gekeken. Voor mij is Netflix en Youtube voldoende, dus het is eigenlijk absurd om dan voor televisie te betalen.
  Nu ga ik overstappen naar Budget Alles in Een, maar dan alleen internet (geen tv meer). Deze was qua overstap actie de goedkoopste en inclusief die actie scheelt dat de helft!
  Ook stap ik met mijn mobiel over van Vodaphone (die een 5,- korting deal heeft met Ziggo) naar Ben. Het soortgelijke abonnement scheelt daar ook een derde. Van 16,- (dat is inclusief die 5,- korting) naar 10,-. Alles bij elkaar ga ik in 2021 zo’n 400,- besparen, dat bedrag staat voor mij gelijk aan twee maanden boodschappen, kijk er nu al naar uit!

 6. Natascha

  Zit er ook aan te denken het abonnement stop te zetten (van tv, wil nog wel internet uiteraard) maar kan dat zomaar? Ik hoor dat providers daar best moeilijk over doen… Ik zit zelf bij KPN en kijk nauwelijks TV, zo af en toe heb ik een fase dat ik wel weer veel TV kijk maar soms ook maandenlang niet. Heb ook geen Netflix want ik ben niet zo van de series en mijn lievelingsflims staan er toch niet op. Zolang ik mijn lievelingsfilms op DVD heb vind ik het wel best, ik kijk liever youtube want daar heb je onbeperkte content en ook nog eens gratis (en heb wat geinstalleerd waardoor ik geen reclame heb). Mijn TV zelf houd ik uiteraard wel, ik heb een Xbox die ik ook als DVD speler gebruik.

  €57 is toch wel veel geld aangezien ik alleen het internet gebruik… En dan nog €20 voor mn mobiel al wordt die wel verlaagd dit jaar (en ik gebruik die 4GB niet eens maar het kan niet minder. Overstappen? Helaas hebben andere providers slecht bereik hier, zat eerst bij Ben, moest ik het dorp uit wilde ik een belletje plegen)

  1. José

   Natasha wat heb je geïnstalleerd km geen reclamete krijgen op you-tube?

 7. Dennis

  Mis ik eigenlijk alleen FOX nog..

 8. José

  Natasha wat heb je geïnstalleerd km geen reclamete krijgen op you-tube?

Geef een antwoord