Vijf producten die goedkoop zijn in november

Vijf producten die goedkoop zijn in november

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de maandelijkse bespaartips. Deze maand: november! De maand van Sint Maarten, Black Friday en meer eindejaar-kortingen.

Winterjassen
De winterkleding hangt nu al een tijdje in de winkel. Je zult de komende tijd steeds meer kortingsacties zien langskomen. Dat hangt wel af van het weer. Als het een zachte herfst blijft zullen winkels stunten met prijzen om de verkoop van warme kleding op te krikken.

Lees de vorige edities van de koopjeskalender hier

Elektronica en Black Friday 2020
Op vrijdag 27 november 2020 is het Black Friday. Sinds 2015 wint deze dag in Nederland sterk aan populariteit, met name om inkopen te doen voor Sint en Kerst. Vooral elektronica wordt met korting aangeboden.

Let goed op: niet alle kortingsacties zijn echte kortingen. Soms is die televisie gewoon net zo duur als hij drie weken terug was. Gebruik prijsvergelijkers op internet en de Pricewatch op Tweakers.net om te controleren of je een goede aankoop doet.

Voorbeeld: de prijsontwikkeling van een LG 4K 55 inch OLED-tv.

Overigens is op maandag 30 november 2020 Cyber Monday. Voor deze dag gelden dezelfde adviezen als bij Black Friday. Doe goed onderzoek voordat je je laat verleiden tot impulsaankopen.

Cabrio’s, sportwagens, motoren
Hoe kouder het weer, hoe meer mensen de definitieve beslissing nemen om hun cabrio, sportwagen of motor te verkopen.

Bijna niemand koopt in deze maanden een nieuwe cabrio, sportwagen of motor. Op nieuwe voertuigen kan je bij de dealer afdingen.

Lees ook: “De beste geldtips van het afgelopen jaar

Keukenmachines en pannensets
Traditioneel worden keukenartikelen in de maand november en december met korting aangeboden. Dit doen winkels om je te verleiden aankopen te doen in de voorbereiding voor het kerstdiner.

Speelgoed
In november doen mensen inkopen voor Sint en Kerst. De speelgoedwinkels halen een significant deel van hun jaarlijkse omzet uit deze maanden. Ze willen allemaal zo veel mogelijk verkopen en dus worden er kortingsacties gehouden.

Er wordt veel reclame gemaakt op televisie en op internet en er worden speelgoedboeken en -folders verstuurd. Kinderspeelgoed verkoopt nu uitstekend. Mocht je dus zelf nog wat speelgoed via Marktplaats willen verkopen, nu is het moment.

Bonustip: Singles Day op 11 november
Lezeres Marijke gaf een uitstekende tip in de commentaren: kijk op Alibaba.com voor 11 november om te zien welke kortingen er worden aangeboden. Singles day is van oorsprong waarschijnlijk een Chinese feestdag voor single studenten, maar net als bij Valentijnsdag spelen bedrijven hier de laatste jaren slim op in met kortingsfestijnen.

Heb jij bespaartips voor de maand november? Laat ze achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Dit bericht heeft 2 reacties.

 1. Marijke

  Mocht je vaste klant zijn bij Aliexpress dan is het vast bekend: op 11 november is daar korting op vrijwel alles.
  Volgens mij omdat het dan singlesday is in China en het idee is dat zij zichzelf dan een cadeautje kunnen geven….
  Het leuke is dat je al van tevoren kunt zien waar de kortingen zijn en je dan vast de spullen in je winkelmandje kunt klaarzetten.

  1. Spaarvader

   Bedankt voor je bericht Marijke! Een uitstekende tip, ik zal hem toevoegen aan het artikel.

Geef een antwoord