Je bekijkt nu Vijf producten die goedkoop zijn in januari

Vijf producten die goedkoop zijn in januari

Een nieuwe maand, een nieuwe koopjeskalender! Waar kan je in januari nou echt op besparen? Onder andere: de KLM Werelddeal Weken 2020, de Media Markt BTW weg ermee actie, bedden en meer. Je leest hier de bespaartips van de maand januari.

Vliegreizen: wanneer zijn de KLM Werelddeal Weken in 2020?
De KLM Werelddeal weken zijn traditioneel in januari en in augustus/september. Tijdens deze weken biedt de KLM kortingen op veel verschillende reizen. Ik ben geen expert en ga je zeker niet vertellen dat dit de allergoedkoopste vluchten zullen zijn. Zoals altijd raad ik je aan zelf onderzoek te doen. Ze waren in 2019 van 10 t/m 29 januari. Ik verwacht dat ze dit jaar starten op of rond donderdag 9 januari 2020 en dat ze duren tot dinsdag 28 januari 2020.

Lees ook de vorige edities van de koopjeskalender:
Bespaartips voor de maand september
Bespaar hierop in oktober
Vijf producten die goedkoop zijn in november
Zes producten die goedkoop zijn in december

Elektronica: Media Markt BTW weg ermee actie
Traditioneel houdt Media Markt deze actie eind januari van donderdag tot zondag. Dat zou dus donderdag 23 januari tot en met zondag 26 januari 2020 zijn. Deze “BTW weg ermee”, “BTW-vrije dagen” of “BTW actie” kreeg in de media voorgaande jaren commentaar. In de praktijk gaat er namelijk 17,36 procent van de prijs af, Media Markt legt zelf in de folder van 2019 uit waarom.

21% wordt 17,36%. Bron: Media Markt folder 2019.

Bij deze actie raad ik je sterk aan de Pricewatch van Tweakers te raadplegen. Met name de prijshistorie geeft je een goed beeld of de aanbiedingen echt een koopje zijn of niet.

Prijsontwikkeling van deze LG 55 inch OLED tv. Let op de dalingen van de minimumprijs eind december. Bron: Tweakers Pricewatch.

Bedden, matrassen, beddengoed en handdoeken
Januari en februari zijn de maanden dat witgoed met korting wordt aangeboden. Er moet ruimte worden gemaakt in de winkel voor de nieuwe collecties. Bedden en matrassen zijn dure aankopen en je slaapt zo’n 1/3e deel van je leven. Doe dus gedegen onderzoek.

Sportschool
Januari is de maand van goede voornemens en sportscholen doen erg hun best om jouw klandizie te winnen. Voornamelijk omdat in januari zich veel mensen aanmelden die in latere maanden niet meer op komen dagen. Dat zijn goedkope klanten en daarom kan er vaak wel iets van de prijs af in deze maand.

Winterkleding
Dit is zo ongeveer de laatste maand dat winterkleding in de aanbieding is. De vorige maanden is het ook al met korting aangeboden en sommige winkels doen nu nog een laatste poging om van hun inventaris af te komen. Het hangt wel af van het weer: bij een milde winter zullen winkels eerder gaan stunten met prijzen. Wordt het ineens koud, dan is er geen noodzaak. Die warme kleding verkoopt dan zichzelf.

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord