Vijf bespaartips voor oktober

Vijf bespaartips voor oktober

Het is weer tijd voor een nieuwe editie “bespaartips van de maand”, deze keer voor oktober! Maandelijks deel ik beperkt houdbare bespaartips met je in deze koopjeskalender.

Verwarming
Vanaf oktober beginnen de temperaturen weer te dalen. Dat betekent dat je niet langer energie hoeft te gebruiken voor ventilatoren of een airco. Aan de andere kant betekent dit dat je cv weer aan moet om het huis te verwarmen. Neem jezelf deze herfst en winter voor om niet te veel energie te verbruiken. Je kan op verschillende manieren energie besparen: door je cv in te stellen alleen het huis te verwarmen als je er bent, door apparatuur die veel energie kost niet te veel te gebruiken of door simpelweg de temperatuur één of twee graden omlaag te draaien en een dikke trui te dragen.

Snoepgoed
Hè? Snoepgoed? Ja, je leest het goed. Met de maanden november en december voor de deur kan je hier alvast op besparen. Doe onderzoek en kijk waar je goedkoop snoepgoed voor 11 november en voor 5 december kan kopen. Vergelijk dit met eventuele aanbiedingen die straks komen. Zo besteed je niet te veel! Bonus-tip: bespaar geld én val af door minder snoep te kopen. Twee vliegen in één klap. Nu moet Spaarvader zelf nog naar dit advies gaan luisteren.

Uitstapjes
De herfstvakantie en het slechte weer zorgen dat je uitstapjes gaat plannen. Kies nu eens voor een goedkoper uitstapje. Ga naar het bos in plaats van naar een speelparadijs. Ga een stuk fietsen en bezoek een kinderboerderij in plaats van een dierentuin. Je hoeft heus niet nooit meer een leuk uitstapje te plannen. Vervang er gewoon één of twee voor een gezellig goedkoop familie-uitstapje en bespaar zo gemakkelijk 100 euro.

iPhone
Traditiegetrouw komt in september de nieuwe iPhone uit. Dat betekent dat je voor en na de release met flinke kortingen nieuwe en gebruikte toestellen kunt vinden van de “oude” serie. Mensen die de nieuwe versie kopen willen een deel van hun kosten terugverdienen door de oude iPhone via Marktplaats of Facebook te verkopen. Winkels willen voorraden graag kwijt en bieden kortingen.

Plan cadeaus voor de feestmaanden
In de maanden november en december koop je vaak veel cadeau’s. Begin nu alvast. Kies welke cadeau’s je wilt geven. Doe onderzoek naar de huidige prijzen en kijk met enige regelmaat of er aanbiedingen zijn. Indien mogelijk: stel voor jezelf alerts in als de prijzen onder een bepaald niveau dalen. Dit kan bijvoorbeeld voor elektronica op Tweakers.net in de Pricewatch.

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord