Bespaar honderden euro’s op deze vijf huishoudelijke producten

Bespaar honderden euro’s op deze vijf huishoudelijke producten

Sommige producten kosten eigenlijk heel veel geld als je erover nadenkt. Wist je dat printer inkt per kilo duurder is dan zilver? Je krijgt van mij vijf huishoudelijke producten waarvan ook een goedkope versie bestaat. Zo kan je honderden euro’s besparen!

1. Opzetborstel voor je elektrische tandenborstel
Laatst kocht ik bij de Kruidvat twee opzetborstels. Kosten: bijna tien euro. Ik dacht dat er een fout was gemaakt. Toen ik op internet de prijs van opzetborstel opzocht, vond ik op bol.com een setje voor een fractie van de prijs. Hoewel ik sceptisch was over de te verwachten kwaliteit, is het toch acceptabel en veel goedkoper dan mijn eerste optie. Aangezien er wordt aangeraden elke drie tot vier maanden je (opzetstukje van je) tandenborstel te vervangen kan dit je al gauw een paar tientjes per jaar schelen.

2. Printerinkt
Dit is een tip met een advies: koop ook meteen een goede printer. De kosten van je printer zijn maar een fractie van de prijs die je uiteindelijk betaalt voor je printopdrachten. Koop niet alleen een goede printer, maar kies er ook één die bekend staat om het accepteren van goedkopere inkt. Het kopen van goedkopere inkt scheelt je al gauw twintig euro per setje, afhankelijk van de hoeveel papier die je print kan dat al honderd euro per jaar worden.

Lees ook: “Zo spaar je meer: drie wetenschappelijk onderbouwde tips

3. Zeepflacons
Handzeep kost niet zoveel. Toch is het vaak goedkoper om een navul-verpakking te kopen dan een nieuwe handzeep. Het scheelt maar een paar euro op jaarbasis, maar alle beetjes helpen! Hoeveel betaal jij eigenlijk voor handzeep? Wist je dat er al handzeep bestaat voor ongeveer een euro per liter?

4. Scheermesjes en scheerkoppen
Dat scheermesjes duur zijn wist je al, als je nat scheert tenminste. Maar wist je dat de scheerkoppen van je scheerapparaat ook één keer in de zoveel tijd aan vervanging toe zijn? Ik moet tot mijn spijt bekennen dat ik, toen mijn scheerapparaat niet meer naar tevredenheid werkte, een nieuwe heb aangeschaft. Dat was een paar jaar geleden. Toen ik enkele maanden terug in dezelfde situatie kwam, heb ik op internet nieuwe scheerkoppen gekocht. Wel van het originele merk. Bij het schrijven van dit artikel zie ik dat hier ook een merkloze versie van is voor de helft van de prijs. Enfin, nu kan ik weer een hele tijd vooruit! Wat scheermesjes betreft: die kan je voor zo’n 4 euro per stuk vinden (A-merk) of bijvoorbeeld bij de Hema. Twee euro voor 10 stuks, dat is misschien wel het uitproberen waard.

Maak van kleine besparingen grote bedragen: “Tijd is geld: de kracht van rente op rente

5. Producten voor je auto
Hier liggen veel opties om te besparen. Ruitenwisservloeistof, koelvloeistof, nieuwe ruitenwissers, nieuwe banden, verlichting en meer. Veel producten en een enorm aanbod met uiteenlopende prijzen. Voor sommige producten kan je gewoon bij de Action terecht. Extra punten als je zelf klein onderhoud aan je auto leert uitvoeren in plaats van dat je telkens naar de garage rijdt.

Welke producten kopen jullie “off-brand” om geld te besparen? Welk A-merk kan jij niet zonder? Laat het weten in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord