Beleggingsupdate oktober

Beleggingsupdate oktober

Spaarvader belegt maandelijks op de beurs. Dat doe ik zodat we later er misschien van kunnen genieten. Later betekent voor ons over 20 of 30 jaar. Voor nu kunnen we uitstekend leven van het geld dat we hebben gebudgetteerd. Elke maand houd ik je op de hoogte van onze beleggingen.

Ik ontving deze maand weer netjes op 2 oktober een bevestiging van DeGiro dat er een bedrag was gestort. Dat is voor mij het teken om op de app van DeGiro overdag een nieuwe aankoop te doen. Omdat ik fulltime werk doe ik dit in mijn pauze: voor en na werktijd is namelijk de handel op de AEX al weer gesloten. Ik wil graag meteen kunnen zien of mijn order is verwerkt, dat vind ik prettig.

Met de extra 250 euro kon ik deze maand weer vijf stuks IWDA kopen. Vorige maand betaalde ik nog 51,68 euro per stuk, deze maand was het 52,33 euro per stuk. Omdat er nog een paar losse euro’s in mijn portefeuille zaten kon ik deze aankoop doen. Hij werd direct verwerkt.

De stand
De totale waarde van mijn beleggingen was na deze transactie 7902,41 euro. Dat is 502,41 euro meer dan ik in totaal heb ingelegd. Aangezien ik begin 2018 ben begonnen is dat zo’n 3 tot 4 procent rente per jaar. Een prima opbrengst tot nu toe!

Lees ook: Spaarvader belegt: geloof jij in de toekomst?

Recessie?
Ik houd er rekening mee dat er in de komende jaren een keer een recessie ontstaat. Een belangrijk advies dat beleggers krijgen is om niet al je posities te verkopen als de beurs op zijn laagst is. Dat lijkt logisch, maar is misschien best moeilijk. Je wilt graag je geld veilig stellen. Ik hoop dat ik de tegenwoordigheid van geest zal hebben om de juiste financiële beslissingen te nemen als het zover komt. In principe is en blijft onze strategie “buy and hold”. Door je positie vast te houden over de lange termijn (meer dan 10 jaar) is je risico lager.

Wat is jouw beleggingsstrategie? Laat het achter in de commentaren!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord