Beleggingsupdate november

Beleggingsupdate november

De beurs blijft stijgen en dat betekent dat mijn beleggingen veel meer opbrengen dan het geld op mijn spaarrekening. Ik beleg nu bijna twee jaar en heb daar tot nu toe een mooi rendement op behaald.

Deze maand ging er een weekend overheen na mijn automatische overboeking op 1 november. Dat betekent dat ik pas 6 november de bevestiging ontving en het geld op mijn DeGiro rekening zag staan. Deze maand was er maar genoeg geld om vier stuks IWDA aan te schaffen. Dat lijkt weinig uit te maken, maar in feite is dit dollar-cost averaging in de praktijk. Zolang de beurs hoog staat koop ik gemiddeld minder stuks per maand.

Dollar-cost averaging, wat is dat? Lees het in “beleggingsstrategie: buy and hold

De beurs blijft overigens stijgen. Waar ik in september en oktober deze ETF voor respectievelijk 51,68 euro en 52,33 euro per stuk kon aanschaffen, was de prijs nu 54,60 euro per stuk.

Een screenshot van het scherm om IWDA aan te kopen in de DeGiro app

Lees ook de vorige beleggingsupdates: september en oktober

De stand
In totaal heb ik na deze aankoop 8574 euro in IWDA zitten. Daarvan heb ik 7650 euro zelf ingelegd. Dat betekent dat mijn beleggingen 924 euro meer waard zijn geworden, oftewel 12 procent erbij in twee jaar. Een stijging van 422 euro ten opzichte van vorige maand! Dat laatste lijkt interessant, maar dat is het niet. Als de nieuwigheid er eenmaal af is zouden de maandelijkse bewegingen van je beleggingen je niet meer moeten raken. Voor iemand met een beleggingshorizon van 20 jaar of meer zouden zelfs jaarlijkse bewegingen niet uit moeten maken.

Interesse in beleggen? Lees de serie “Spaarvader belegt”:
Geloof jij in de toekomst?
De kracht van rente op rente
Beleggingsstrategie: buy and hold
Pensioen-proof beleggen deel 1
Pensioen-proof beleggen: de 4 procent regel

Volgende maand doe ik de laatste aankoop van 2019. Ik wacht nog even tot de beleggingsupdate van januari 2020 om je te vertellen met welk rendement ik precies mijn tweede jaar als belegger heb afgerond. Tot volgende maand!

Beleg jij ook? Of moet je er niet aan denken? Laat je commentaar hieronder achter!

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord