Beleggingsupdate september

Beleggingsupdate september

Het was een turbulente maand op de beurs. Ik volg het nieuws slechts zijdelings, omdat ik toch niet van plan ben mijn beleggingsstrategie te veranderen. Er is echter geen ontkomen aan. Op het nieuws spreken ze over de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en zelfs over een mogelijke recessie. Moeten we ons zorgen maken?

Ik maak me geen zorgen. Dalende koersen of een recessie betekenen voor mij in feite dat de aandelen tijdelijk in de aanbieding zijn. Ik ben namelijk niet van plan op de korte of zelfs op de middellange termijn mijn ETF’s te verkopen. Aan het begin van de maand maakte mijn bank weer automatisch € 250 over naar DeGiro. Nadat ik bevestiging had ontvangen van de storting, kocht ik via de app vijf stuks IWDA. De prijs was € 51,68 per stuk dus ik was in totaal € 258,40 kwijt. Die paar euro extra had ik nog over van de vorige maand.

Inmiddels is de totale waarde van mijn beleggingen bij DeGiro € 7324,45. Dat is € 424,45 meer dan ik heb ingelegd. Een bescheiden groei van 5,8% in anderhalf jaar, maar veel beter dan de rente die ik op mijn spaargeld bij de bank krijg.

Spaarvader

Spaarvader is leraar, vader en spaart graag. Sinds 2016 werkt hij elke maand om financieel meer vrij te worden. Dit blog is wat hij heeft geleerd, voor jou. Daarnaast heeft hij een wekelijkse nieuwsbrief met bespaartips. Zijn missie is: jou leren hoe je je leven verbetert door beter met geld om te gaan.

Geef een antwoord